Книжка повинна стати для мудрого вихованця другом, наставником і добрим учителем

Чи може хтось заперечувати, що хороша бібліотека є Книжковим відображенням Всесвіту? Мабуть, ні. Поки живе бібліотека – живе народ, адже вона скарбниця всіх багатств, духу людського. Книжка може стати найкращим другом, порадником, наставником.

14 лютого – Міжнародний день дарування книжок. Цю акцію започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному, членам родини та бібліотекам. Ця гарна традиція існує вже багато років. Цьогоріч організатором цієї благодійної акції стала бібліотекар гімназії Луник В.Д.,  для якої книжки стали суттю її життя.  Наша гімназія вже кілька років підтримує це чудове починання. І сьогодні ми зібрались з цієї нагоди, бо впевнені, що даровані книжки знайдуть свого читача. Педагоги гімназії, гості дарували книги із власних бібліотек.

Дика К.І. як викладач зарубіжної літератури багато років пропрацювала у нашій школі і прищеплювала своїм учням любов до слова. Вона поділилася своїми думками про роль книжки у житті людини.

Наша випускниця Бідяк Діана завітала до нас у гості із своєю поетичною збіркою «Вдихай і видихай». Ми з насолодою послухали її вірші.

Дячук  Ірина – також наша випускниця, за фахом філолог, за покликанням журналіст. Вона розповіла про свою любов до красного письменства і прочитала власну поезію.

Шкільній бібліотеці подарували книжки і депутат міської ради Яворський Богдан, а також доньки нашого колишнього вчителя Ясінського П.П.

Із заключним словом виступили Пазяк Л.Г. та Владимирська Р.Ф..

Ми продовжимо акцію разом з учнями у березні-квітні.