Родина, рід, сім’я …

 Родина, рід, сім’я … Який величезний зміст цих слів. В них усе: лагідний материнський наспів, перші кроки і лепетання маляти, теплі бабусині очі, в яких сяє  вся любов землі, мудрі дідусеві повчання, щастя і горе, любов і зітхання, образи і непорозуміння, будні і свята.
Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.  Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.

Ласкавий місяць травень багатий на родинні свята – це День Матері та Міжнародний день сім’ї.  Нехай же вони  об’єднають  нас усіх у найважливішій справі  – вихованні нового покоління, у сподіванні радісного завтра.

З нагоди цих свят в рамках виховного проєкту « Моя родина. Родовідне дерево» у Новоселицькій  гімназії було дистанційно проведено тиждень родинно- сімейного виховання.  Учні 2 -х класів (кл. керівники Горбатюк Г.О., Чебан І.І., Алтухова І.І.) та  учні 1-х класів (кл. керівники Сірякова О.В.,  Саука К.В.) долучилися до проведення тижня  та приймали активну участь у створенні фото та відео альманахів на родинну тематику. Батьки маленьких дослідників стали активними учасниками освітнього процесу  та отримали величезне задоволення від співпраці з дітьми над творчими завданнями.

Саме зі своєї сім’ї, з родини іде у світ людина і несе в нього своє серце, наповнене добротою і любов’ю, відчуттям краси і справедливості. Саме з сім’ї несе вона у світ правду, чесність, віру, традиції і звички. То ж недарма народне прислів’я каже: «Який кущ, така й хворостина, які батьки, така й дитина». Тому:

Живіть всі дружно і крилато,
Щоб рід людський наш не здрібнів.
Любов оберігайте свято,
Навчіться добрих, щирих слів.
І світ любіть, що наче казка,
Для нас відкрився у житті.
І сонечкова щира ласка
Хай зігріває вас в путі.

 

Класні керівники 2-х класів.