Тиждень протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої страждають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.

Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії.

Щоб   привернути увагу, розповісти про ризики,  на які наражаються українці, у Новоселицькій гімназії пройшов Тиждень протидії торгівлі людьми.  Мета всіх заходів Тижня –   підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища. Протягом тижня учні школи переглянули   відеофільми та мультфільми: «Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей», «Скажи «Стоп», «Станція призначення – життя», «Дві маленькі дівчинки», «Поведінка з незнайомими людьми», «Місія незнайомці» та інші.

Практичний психолог Збурлюк Н.М. провела пізнавальну гру-тренінг  «Рожеві окуляри», ознайомила старшокласників з проблемою торгівлі людьми, основними  способами втягнення дітей в торгівлю людьми, як уникнути цієї проблеми.

Учнівське самоврядування школи підготувало та провело інформаційну радіолінійку «Механізм захисту прав і свобод людини», під час якої   розповіли про небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, познайомили з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.