«Читання – ось найкраще навчання»      

                                                 

«Благословенна та ясна година коли Буквар бере

до рук дитина. Яка відповідальна мить!

З цього часу в житті дітей розпочинається

новий період, бо Буквар – це перша сходинка до знань».

«Читання – ось найкраще навчання» – стверджує народна мудрість. Не погодитися з цими словами не можна. В актуальності їх переконуєшся щоразу, коли мова заходить про роль книги в житті людини.

У понеділок у шкільній бібліотеці Новоселицької гімназії для учнів 1-Б класу відбувся незвичайний урок читання – «Урок АБВГҐДейки». Метою уроку було повторити та закріпити знання учнів про вивчені букви, збагатити словниковий запас; розвивати увагу, спостережливість, уяву, мислення та усне мовлення; виховувати доброзичливість та бережливе ставлення до книг. На свято завітала «Королева Книги» (Катерина Романюк, учениця 6-В класу), яка провела вікторину про вивчені літери. Також була присутня «Енциклопедія» (Анастасія Попович, учениця 6-В класу), вона ознайомила першокласників з словниками та енциклопедіями, з яких можна вичерпнути багато необхідного матеріалу та знайти відповіді на всі запитання. А «Цариця наук»(Романюк Надія, учениця 6-В класу) за допомогою жартівливих задач перевірила як добре діти вміють рахувати.

Класний керівник Інна Олександрівна провела дидактичну гру «Відгадай казку» під час якої діти переглядали презентацію та відгадували казку за частинкою ілюстрації. Також дітям сподобалась гра «Встав пропущену букву», вони знаходили та записували пропущену букву у знайомих для них  словах.

Школярі мали змогу переглянути виставку книг на якій були представленні Букварі різного видання. Найбільше вразив першокласників Буквар виданий 1956 року. Валентина Дмитрівна ознайомила учнів з бібліотекою та запросила маленьких читачів частіше приходити в бібліотеку, бо тут на них буде чекати книжковий сюрприз.

 

Даців І.О. вчитель початкових класів

Луник В. Д. шкільний бібліотекар