Урок мужності

Хай буде щасливою ваша дорога,

Щоб мир був у світі і добрим був час.

Звертаємось ми з хвилюванням до Бога,

Щоб діти живі повернулись до нас.

Служіть і мужнійте, старайтесь щосили,

В майбутньому це знадобиться для вас.

Щоб ваші батьки були горді й раділи,

Й пишалися вами. У добрий вам час!

Синочки кохані, сини-соколята!

Нехай переможною буде війна.

Бо кожного з вас жде любов, рідна хата

І мати, що в цілому світі одна…

День захисників і захисниць Украї́ни — державне свято України, що відзначається 14 жовтня ,водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Започатковано 14 жовтня 2014 року президенським указом з назвою День захисника України.

В рамках тижня  захисників та захисниць Вітчизни 12 жовтня 2021 року в 9-Б класі Новоселицької гімназії  відбулася онлайн- зустріч з воїном АТО (ООС), нашим земляком-буковинцем – Мироняком Михайлом Михайловичем. Метою заходу було виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції. Дати новий імпульс духовному оздоровленню учнів, який передбачає трансформацію громадянської свідомості, моральної, правової культури особистості, розквіту національної самосвідомості та базується на визнанні пріоритету прав людини, яке функціонує на засадах гуманізму. Під час уроку учні мали змогу почути зі слів  Михайла Михайловича про бойові будні, життя між боями, солдатську єдність, справжню дружбу. Сержант  третього окремого дисантно – штурмового батальону 80 – ї бригади, частини А 2582 розповів  дітям  юнакам про необхідність дбати про своє фізичне здоров’я і морально готувати себе до служби, до майбутнього життя. Про те, як боляче втрачати справжніх друзів…А коли учні запитали про нагороди, то Михайло Михайлович зніяковів. Він нагороджений багатьма орденами нашої держави, грамотами та подяками за службу на Сході. Урок супроводжувався презентацією. Зі сльозами на очах Михайло Михайлович показував прапор України з подяками діток. А ще подякував за дитячі листи, малюнки , які допомагали йому під час бойової служби та допомагають його нашим воїнам і зараз. Каже: «Ми завжди їх чекали, особливо на свято…»

На завершення зустрічі діти 9-Б класу привітали з прийдешнім святом  та побажали   міцного здоров’я, чистого неба над головою, а саме найголовніше – це було побажання Миру в нашій державі. Адже, такі люди як наш земляк – це люди сильної волі, міцного характеру, справжні патріоти показали, що не тільки на словах можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це…

Зі святом Вас, захисники та захисниці нашої Вітчизни!!!

Дідух-Бойчук Т.Г.,

класний керівник 9-Б класу

Новоселицької гімназії