Охорона природи – справа кожного!

Сьогодні розвинені країни Європи приділяють велику увагу екологічній освіті дітей, вихованню у них усвідомленого бережливого ставлення до оточуючого середовища.

За останні 400 років втрачено близько 100 видів хребетних тварин. Приблизно 22 тисячі видів рослин і тварин перебувають на межі зникнення. Людство має переглянути ставлення до навколишнього природного середовища. Незважаючи на технологічні досягнення, ми повністю залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією, притулком.

Орієнтуючись на цю інформацію учні  6-Б класі Новоселицького ліцею № 1 в  рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» з екологічного виховання протягом ІІ семестру працювали над проєктом «Червона книга – сигнал тривоги!» .

Під час роботи над ним шестикласники дізналися,  що  Червона книга – це список рідкісних видів тварин та рослин, які перебувають під загрозою зникнення, коли вперше людям довелося перегорнути цікаві сторінки життя тієї чи іншої тварини чи рослини.  Вперше Червона книга  видана в 1980 році. Вона Червона тому, що червоний колір – це сигнал, який попереджає про небезпеку, що нависла над великим   багатством природи.  В ній є такі сторінки: чорні, червоні, оранжеві, зелені. Чорний колір – це колір трауру. На чорних сторінках записані назви тварин, які вже зовсім зникли з лиця Землі.

Під час реалізації проєкту шестикласники приймали активну участь в різноманітних  заходах:

  • Пізнавально-розважальний квест «На пошуки екологічних знаків»
  • Звукові виставки-вернісажі «Музика природи»
  • Віртуальна подорож світовим океаном «Мешканці водної стихії»
  • Відеовікторина «З природою єдиною мовою»

Сподіваємося, що ті краплинки знань і умінь, які одержали учні під час роботи над  проєктом стануть їм у нагоді, що в майбутньому вони стануть екологічно свідомими громадянами своєї держави, які вміло будуть опікуватися її майбутнім, а значить ми будемо жити в збалансованому довкіллі, де пануватиме рівновага.

Класний керівник 6-Б

Новоселицького ліцею №1

 Р.Г. Одажіу