Свято – конкурс  краси «Чарівна україночка»

Здавна в усьому світі славились наші українські дівчата. Їм в усі віки були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість, ввічливість, багата фантазія і, звичайно ж,  велика шана, любов і повага до рідного краю.

15.03.19  в ошатній актовій залі Новоселицької гімназії для учнів 4- В класу в рамках загальношкільного проекту «Крок до зірок»  відбулося свято – конкурс «Чарівна україночка» з метою, щоб ще раз показати, як діти люблять свій рідний край, цінують традиції українського народу, його культуру, мову.

В цей день на  сцену вийшло сім маленьких українських красунь   4-В класу: Арсеній Владислава, Войтова Олександра, Швець Юліана, Попович Анастасія, Коровицька Даніелла, Кравчук Катерина, Саука Ірина.

По завершенню свята почесне журі ( Кірка С.В., Ковдриш А.М., Одажіу Р.Г.) чекав нелегкий вибір – обрати лише одну україночку, яка найбільше зачарує всіх і припаде  до душі, адже всі учасниці були цікаві і неперевершені.

Першим конкурсом , під назвою «Вишиваночка», було  дефіле в образі україночки  через демонстрування національного одягу, його колориту.

Наступний конкурс «Краса в імені твоїм» заворожив усіх таємницею імені кожної з україночок. Дівчатка представлялись перед глядачами і розповідали про своє ім’я.

Підняв настрій та зачарував усіх конкурс «Народний танець», в якому учасниці продемонстрували свої здібності та вміння танцювати з українськими рушниками, який допомогла підготувати вчитель хореографії Горда Н.А.

Наступний конкурс «Відгадай» показав наскільки кмітливі наші конкурсантки. Саме в цьому конкурсі наші україночки показали як вони знають українські казки та загадки.

У конкурсі «Мій талант» всі учасниці були неперевершені, вони цікаво продемонстрували  свої вміння і здібності: гарно малювати, створювати цікаві аксесуари для дівчат: обручі, резинки та листівки, майстерно вишивати та грати на фортепіано, гарно співати та декламувати власні вірші, а також відео катання на лижах.

Останній конкурс «Українська страва»  виявився найсмачнішим. Наші україночки – майбутні господині, хоч вони ще не зовсім дорослі та все ж таки почастували  усіх українськими стравами: дерунами, пончиками, варениками з картоплею та вишнею, голубцями, пампушками ,борщем та кутею.

Розважали гостей на святі наші юні талановиті музиканти Штефанеса Крістіан та Георгієш Януш. Також учні привітали своїх рідних матусь листівкою, зробленою власноруч та заспівали пісню «Сто відсотків щастя».

Свято промайнуло швидко і  кожна учасниця, як і всі болільники в залі, з нетерпінням очікували, яка ж із дівчат отримає титул «Чарівна україночка». Цієї нагороди удостоїлась Арсеній Владислава. Решта дівчаток не залишились без уваги, адже в кожній конкурсантці, як і в кожній квітці є своя чарівність і неповторність. Тому вони були нагороджені в номінаціях: «Обдарована україночка» – Кравчук Катерина, «Кмітлива україночка» – Коровицька Даніелла , «Талановита україночка» – Войтова Олександра, «Стильна україночка» – Попович Анастасія, «Привітна україночка» – Саука Ірина, «Артистична україночка» – Швець Юліанка.

Сподіваюсь, що кожен хто був присутній на нашому конкурсі, залишив у своєму серці хоча б одну краплину любові до рідного краю, рідної мови, родини. А наші маленькі україночки довели, що на Україні є справжні красуні, які гідні  прославляти на весь світ наші національні і культурні традиції та красу української Берегині!

Класний керівник 4- В класу

Оксана Сірякова.