“День знань”

День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Першоклашки з ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху знань.
Звичайно, головними винуватцями торжества в перший день осені є школярі — від першокласників з величезними бантами мало не вдвічі більшими себе, до вже зовсім дорослих старшокласників, які менше ніж через рік стануть абітурієнтами.
2 вересня класні керівники Новоселицької гімназії проводили, вже традиційний перший урок:
 «Бережемо природу – бережемо і Батьківщину свою» (1-2кл),
 «Я люблю Україну» (3-4 кл.),
 «Відкрий для себе Україну» (5-6 кл),
 «Скарби неньки України» (7-8 кл.),

 


 «Що? Де? Коли?» (9-10 кл.),
 « Я одинадцятикласник, і я на порозі дорослого життя» (11 кл.)
І нехай учні скаржаться на те, що літо скінчилося і знову потрібно рано вставати, носити змінку, відповідати на уроках, робити домашку і кожен день бачити “#УЧИТЕЛІВАЖЛИВІ“; але всі вони в душі відчувають радісні і святкові почуття, переступаючи поріг школи вперше в новому навчальному році, а хтось — перший раз у своєму житті. Через багато років ми з ностальгією і найтеплішими почуттями згадуємо цей знайомий з дитинства запах гладіолусів і хризантем, приємні клопоти щодо купівлі обновок до 1 вересня, Дня знань: зошитів у клітинку і в лінійку, цілої гори ручок, олівців, гумок і лінійок. Крізь роки чуємо привітальні слова директора школи і бачимо щирі посмішки вчителів та щасливі очі молодих батьків. Невже знайдеться хтось, хто хоч раз у своєму дорослому житті не хотів би навіть на хвилинку знову потрапити у свій світлий клас і знову підняти руку, щоб відповісти на питання вчителя чи сказати: “А можна вийти?”…