«Гіркий присмак минулого»

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодоморів.
Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття… Довго чекали, але дочекались коли ожила, прокинулася людська пам’ять, розверзлись її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.
З нагоди вшанування пам’ятної для українського народу дати, в Новоселицькій гімназії було проведено тематичні виховні справи, оформлено виставку тематичної літератури у шкільній бібліотеці “Забуттю не підлягає”.
Учні школи переглянули документальні відео та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку. Наприкінці заходу школярі хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих.
Під час загальношкільної лінійки «З присвятою замордованим голодом» звертаючись до учнів школи, президент ШДГО «Олімпія» Афтімічук Катерина закликала всіх зберегти пам’ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам’яті .
Прес – центр «Об’єктив» ШДГО «Олімпія»