Якщо ви вдало оберете професію і докладете до неї душу, то щастя саме знайде вас.

 

У рамках загальношкільного проекту з виховної роботи “Крок до зірок” з 16 по 20 грудня в Новоселицькій гімназії відбувся тиждень з профорієнтаційного виховання, який підготували учні 11 класу.

Протягом тижня одинадцятикласники знайомили гімназистів із різними професіями: смішними, затребуваними, шкідливими, небезпечними, актуальними. Про ті з них, які недавно з’явилися на ринку праці, підготували радіолінійку “У світі нових професій”.

Щоб не загубитися у величезній кількості професій і визначити, до якої ти маєш нахил, одинадцятикласники дібрали різні тести професійного самовизначення: “Яка професія мені підходить?”, “Як обрати професію?”, “Мотиви вибору сфери трудової діяльності”. Гімназисти з цікавістю тестувалися за QR-кодами.

Устигли учні переглянути мотивуючий відеоролик “Як обрати професію до душі?”, у якому українські селебріті розповіли, як їхній фах допоміг стати успішним.

Старшокласники гімназії взяли участь у профорієнтаційній грі, у якій розгадували ребуси, жартівливі загадки, відгадували зашифровані спеціальності лікарів за допомогою жестів, добирали відповідні інструменти до певних професій, намагалися відгадати спеціальність відомих людей.

Учні середніх класів малювали плакати “Цікавий світ професій” та писали твори “Благородні професії ліквідаторів аварії на ЧАЕС”, за що були відзначені на шкільній лінійці невеличкими призами.

Підсумовуючи, можна сказати, що учні збагатили свої знання про світ професій, і можливо, хтось уже тепер визначився зі своїм майбутнім, у якому неодмінно буде щасливим.

Класний керівник Гречана І. Ю.