«Біблія – книга Божа»

«Я впевнений, що Біблія є найкращим дарунком, яким Бог коли – не будь наділив людину. Усе найкраще від Спасителя світу передається нам через цю книгу.»

Авраам Лінкольн

16 вересня 2019р. відбулася зустріч Християнських лідерів з більш ніж 34 країн, щоб оголосити 2020 рік Всесвітнім роком Біблії. Ініціатива покликана показати і зміцнити цінності Слова Божого для всіх людей, прагне відновити значення Біблії у культурах світу. Організатори сподіваються, що цей рік стане початком Десятиліття Біблії.

Заходи з цієї нагоди мають шість цілей: молитися, перекладати, публікувати, поширювати, навчати, мотивувати людей читати Слово Боже.

Новоселицька гімназія також відгукнулася на цю глобальну ініціативу. На зустріч із педагогічним колективом 21 лютого був запрошений митрофорний протоієрей Євгеній Беженар.

Отець Євгеній розповів про історію Святого Письма, про його значення для кожної людини, роль учителя у духовному розвитку дитини, про сутність посту, про Великодні традиції. Прозвучали крилаті вислови із Біблії. Згадали і про перекладачів Слова Божого українською мовою. Присутні дуже зацікавились обговореною темою. Виникало багато запитань, на які наш почесний гість охоче відповів.

Цю зутріч організувала шкільний бібліотекар Луник В. Д. Була презентована виставка на тему «Біблія – книга Божа». Учасники заходу мали можливість переглянути Біблії різних видань різних років. Завершенням заходу стала спільна молитва.