ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ БІБЛІОТЕКОЮ НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

 

Бібліотека розпочинає роботу в карантинному режимі з 1 вересня.

Бібліотека працюватиме для відвідувачів за графіком: Пн-Пт з 10.00 до 18.00; Сб, Нд-вихідний

Роботу бібліотеки організовано відповідно до Постанови Міністерства охорони здоров’я України №35 від 06.06.2020 р. «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», Постанови Міністерства охорони здоров’я України №16 від 09 травня 2020 р. «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при здійснені дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів в офісних приміщеннях, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та наказу департаменту культури, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації №128 від 05.06.2020р.

Обслуговування відвідувачів буде здійснюватися тільки за такими правилами:

  • Під час роботи бібліотеки у карантинному режимі відвідувачі допускаються до приміщення бібліотеки виключно у захисних масках.
  • До приміщення бібліотеки не допускаються відвідувачі, які мають гострі ознаки захворювань верхніх дихальних шляхів (кашель, чхання, ускладнене дихання, лихоманку, нежить).
  • В приміщенні бібліотеки та за її межами (на прибудинковій території) відвідувачі мають знаходитись один від одного на соціальній дистанції – 1,5-2 метри.
  • При дозволеній роботі та проведенні масових заходів у відділах читальних залів допускається кількість відвідувачів із розрахунку – 1 особа на 5 кв. м, включаючи бібліотекаря, що обслуговує. Термін однократного перебування у читальному залі становить до 45 хв., в Інтернет-центрі – до 30 хв. щоденно. Санітарне провітрювання приміщень читальних залів здійснюється по 15 хв. кожної години. Санітарне обробляння комп’ютерів антисептичними засобами здійснюється після кожного користувача.

Обмін літератури у відділі абонементу та відділі документів іноземними мовами відбуватиметься виключно за попереднім замовленням за наступними правилами:

  1. Для отримання книг у відділі абонементу та відділі документів іноземними мовами користувачі бібліотеки повинні оформити попереднє замовлення на отримання книг з відділів абонементу та відділу документів іноземними мовами через вебсайт бібліотеки, електронну пошту відділів абонемента (abon@library.kr.ua або за телефоном (0522) 32-16-62) та відділу документів іноземними мовами (inost@library.kr.ua або за телефоном +38050 4870607). Попереднє замовлення здійснюється за три дні до отримання документів. Одержати попередньо замовлені документи можна у вікні видачі літератури за встановленим часом, який повідомляється користувачеві завчасно за вказаним контактом (електронна пошта, телефон, тощо).
  2. Для повернення книг користувачі бібліотеки мають вкласти їх в одноразовий пакет, в якому має бути вказаний номер читацького квитка. Після проведення необхідних карантинних заходів, книги будуть списані у читацькому формулярі. Пеня не буде нараховуватись за період з 1 лютого 2020 року по 10 червня 2020 року.
  3. Для оформлення обхідних листів потрібно залишити бланк обхідного листка у чергового для перевірки боргів: у разі, якщо відвідувач не користувався фондом бібліотеки, то перевірка буде здійснюватися протягом одного робочого дня, якщо відвідувач користувався фондом відділу абонемента та відділу документів іноземними мовами – перевірка здійснюватиметься протягом 3-х робочих днів, з урахуванням вимог щодо карантину книжок.

Бібліотека забезпечує відвідувачів засобами дезінфекції та інформаційними матеріалами щодо правил дезінфекції з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби у місцях загального користування