Найбільший урок у світі «Знаю права і змінюю світ».

Всі ми, і діти, і дорослі, робимо вибір, що формує наш світогляд і світ навколо нас, щоденно: на ігровому майданчику, на роботі, в школі та в глобальному суспільстві вцілому. Ми маємо можливість досягти більшої поваги до себе й до інших людей завдяки тому, які рішення ми приймаємо і як будуємо наше життя. Керуючись у своїх діях почуттям власної гідності, ми можемо сприяти розвитку позитивних глобальних змін на різних рівнях нашого суспільства.
Саме тому учні 3-В класу Новоселицької гімназії  взяли участь у  конкурсі на платформах « Всеосвіта» та « На урок» та долучилися до найбільшого уроку в світі «Знаю права і змінюю світ», присвяченого 75-річчю ООН. Цей урок створено, щоб учні дізналися більше про цю організацію, результати роботи ООН та ЮНІСЕФ, глобальні Цілі сталого розвитку, права дитини та Конвенцію ООН про права дитини.
Урок проходив у форматі онлайн- години спілкування на тему «20 листопада – Всесвітній день прав дітей». Учні переглянули відеоролик та цікаву презентацію, що знайомить з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, розкриває причини її прийняття та показує роль і значення в захисті їхніх прав. Також сприяє формуванню в дітей навичок використання отриманих знань про свої права та обов’язки при вирішенні реальних життєвих ситуацій. Допомагає усвідомити те, що реалізація наданих прав тягне за собою юридичні наслідки, за які треба нести відповідальність.
Концепція «гідності» базується на тому, що всі люди мають внутрішнє почуття гідності. Цією невід’ємною якістю володіє кожен з нас завдяки властивості людяності. Наше почуття власної гідності росте, коли ми відчуваємо повагу до наших прав і свобод, коли ми живемо в атмосфері свободи вибору.
Алтухова І.І.