Всеукраїнський день відповідальності людини.

За рішенням уряду в Україні з’явилося нове свято. Відтепер 19 жовтня буде відзначатися Всеукраїнський день відповідальності людини. Так вшановується пам’ять видатного українського економіста світового рівня, доктора філософії в економіці ,члена Римського клубу, очільника Міжнародного інституту менеджменту в Женеві, співзасновника Світового економічного форуму в Давосі Богдана Гаврилишина.
«Проживши три чверті свого життя поза межами України, я завжди і всюди представлявся: «Богдан Гаврилишин, українець», − не маючи навіть українського паспорта, автор «Декларації відповідальності людини» Богдан Дмитрович Гаврилишин невтомною працею та активною суспільною діяльністю впродовж усього життя боровся за кращу долю для рідної України. Його 15 сходинок особистісного зросту – це шлях до самовдосконалення кожної людини, до гармонії з навколишнім середовищем і суспільним оточенням.
На відзначення цього дня психологічна служба Новоселицької гімназії провела ряд заходів. Учні та педагоги початкової ланки школи були залучені соціальним педагогом школи до інформаційної акції « Всеукраїнський день відповідальності людини». П’ятикласники дізналися про важливість 15 сходинок особистісного зросту для кожної людини зокрема і для людства в цілому.
Підтримуючи тезу Декларації про важливість законослухняності, знання своїх прав і поваги до прав інших, розуміння власної відповідальності , учні 9-А класу активно працювали на бінарному уроці «Що має знати підліток про свої права та відповідальність» разом з вчителем правознавства та практичним психологом школи. Учні 9-Б класу стали учасниками дискусії « Чи можуть бути права підлітка без відповідальності?».
Для учнів 8-Б класу практичним психологом був проведений психологічний практикум «Твоє здоров’я-твоя відповідальність перед суспільством».
Круглий стіл з членами учнівського самоврядування « Богдан Гаврилишин-декларація відповідальності людини»дав можливість більше дізнатися про життєвий шлях видатного економіста, його бачення шляхів до успішного майбутнього людства та став осередком обговорення учнівським активом месенджів Богдана Дмитровича «Молодь змінить Україну» та «Все починається з мрії». Ці ідеї вони понесуть до своїх класів разом з текстом « Декларації відповідальності людини» і обговорять з ровесниками. Адже відповідальність не обмежується одним святковим днем- вона має стати основою наших щоденних обдуманих рішень і вчинків.