Правове виховання

Працюючи над проєктом з правового виховання «Права та обов’язки підлітків» в рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок», учні 9-Б класу  Новоселицького ліцею №1 ставили за мету  дізнатися більше  про основні права та обов’язки дітей і батьків,  познайомитися зі змістом основних статей Загальної Декларації прав людини, вивчили основні статті Конституції України,  навчитися узагальнювати й класифікувати основні поняття щодо наших прав і обов’язків. Проєкт складається з двох частин. Кожна група має своє завдання щодо роботи в рамках проєкту.

Також, працюючи з проєктом, діти не залишили осторонь і академічну доброчесність, яка в наш час дуже потребує великої уваги. Адже, ознайомившись  з поняттям «академічна доброчесність», дізналися про шляхи дотримання академічної доброчесності, про  причини порушення академічної доброчесності та видами покарань за академічну недоброчесність, вирішили поповнити галерею правової тематики комплектом стендів «Академічна доброчесність». Думаємо це більше допоможе нашим одноліткам, і не тільки, бути обізнаними з правами та обов’язками кожного з нас: бути більш відповідальними .

Ми надалі будемо гідно нести звання громадянина  України, любити свою Батьківщину й захищати, а також з відповідальністю ставитися до своїх прав і обов’язків.

Вивчайте, пам’ятайте, дотримуйтеся!

 Творча група «Інформаторів» 9-Б класу