Вишиванка – український оберіг

Калина червоніє на столі,
А біля неї – жовті колосочки,
Мов пустотливі братики малі,
Це все – моя земля, моя Вкраїна,
Це рук моєї матері тепло,
І цей рушник, яким і дочку й сина
Благословляє мати на добро.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому.
Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

До Дня вишиванки у 6 – Б була проведена виховна справа «Вишиванка – український оберіг», під час якої учні мали змогу ознайомитись, що таке українська вишивка, які види орнаментів та кольори використовують під час створення вишиванок у різних регіонах України. Діти пригадали, які візерунки та кольори присутні на їх вишиванках, які вишили їм мами або бабусі.

Проведення такої справи дало змогу шестикласникам відчути себе справжніми українцями та налаштувало їх на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

Класний керівник 6-Б        Р.Г. Одажіу