“Педагогічна ідея-це крила, на яких зростає колективна творчість”

«Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя», – чи погоджуєтеся ви, друзі, зі словами геніального Вольтера?

Колектив Новоселицького ліцею № 1, навчаючи учнів, не забуває й про самоосвіту. Так, 04 липня 2022 року розпочався методично-психологічний марафон для педагогічного колективу Новоселицького ліцею №1. Відкрили марафон філологині закладу, які  провели фаховий інтенсив «Будьмо грамотними!» за чинним правописом, вкотре довівши актуальність слів французького філософа.

Учителька української мови та літератури Гречана І.Ю. презентувала брошуру з детальним оглядом змін і нововведень у редакції українського правопису, яка була затверджена у 2019 році. До 2024 року триває перехідний період, упродовж якого українці можуть освоїти нові правила та повністю впровадити їх у всі сфери життя.

Учителі з інтересом прослухали пояснення філологинь і виконали запропоновані практичні завдання. Також учасники заходу висловили пропозиції, як кожен може підвищувати власний рівень володіння фаховою українською мовою.

Завершилася зустріч психологічним практикумом щодо першої психологічної допомоги людині в гострому стані стресу під час війни, природних та техногенних катастроф, який провела практичний психолог Новоселицького ліцею № 1 Збурлюк Н.М.

Філологині Новоселицького ліцею № 1:  Гречана І.Ю., Житарюк У.В., Підлісна Н.О.