#КаденюкПоліт25 #вихованняБуковини2022 #НПВБуковини

”Життя людини має починатися з мрії”

19 листопада 1997 року став визначним днем в історії української космонавтики. Саме цього дня Леонід Костянтинович Каденюк став першим підкорювачем космосу за часів незалежної України. На передодні відомої події учні 5-В класу разом з класним керівником Яною Дисар та шкільним бібліотекаром Валентиною Луник провели виховну справу ”Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України”. Метою заходу було ознайомити учнів зі славетними постатями України на прикладі життя та діяльності першого космонавта Леоніда Каденюка, розвивати інтерес до історії держави та її яскравих представників, виховувати почуття патріотизму, національної гордості.

«Ким ти хочеш стати?» – запитували батьки своїх синів і чули відповідь – «космонавтом!». Такою ж мрією стати космонавтом марив і наш земляк Леонід Каденюк. І ця мрія здійснилась завдяки наполегливості, цілеспрямованості та працелюбності героя України. Під час перегляду відеофільму «України космос» та презентації «Славимо нашого героя!» п’ятикласники ознайомилися з біографією космонавта, з шляхами історичного становлення та розвитку українського космосу. Валентина Дмитрівна презентувала учням книгу шкільної бібліотеки «Україна – край космічний» з автографом самого Леоніда Каденюка. По закінченню заходу діти отримали завдання творчої роботи – намалювати космічні кораблі, космодроми, нашу планету з космосу під гаслом «Мирний космос для Всесвіту».

Нам є ким пишатися! Упродовж віків нашу державу прославляли видатні яскраві особистості, яких ми повинні знати, поважати та гордитися ними. Такою особистістю є для нас і український космонавт Леонід Каденюк.

Яна Дисар, класний керівник 5-В класу