«Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій»

Усі ми – як дорослі, так і діти – постійно стикаємося з необхідністю і можливістю вибору: якими бути, із ким і як спілкуватися, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Це рішення зрештою формує не лише наш світогляд, але й визначає світ довкола нас: спочатку в школі, виші, а пізніше – на роботі, вдома, у родині, країні і в глобальному суспільстві в цілому.

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада., встановлення якого пов’язано з початком двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

З метою вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України у 9-А класі проведено урок мужності до Дня Гідності і свободи на тему «Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій», що складалася з низки вправ і обговорень в ході яких було з’ясовано, яке значення для людини має категорія «гідність та свобода», з чого вона складається і в чому проявляється. Учні класу вшанували пам’ять загиблих героїв, що захищали нашу Батьківщину та полягли в боях за її свободу хвилиною мовчання.

Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким чоловікам-героям, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Тож молімося за наших мужніх захисників і просімо у Бога одного: аби вони живими і здоровими і  якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин та дітей.

Отже, сподіваємося, що підростаюче покоління буде рівнятись на героїв і намагатиметься стати справжніми патріотами своєї країни, боротися за її честь, волю і незалежність, ставати більш гідною і відповідальною перед суспільством людиною.

 

Класний керівник 9-А класу                                           Козак С.Д.