«Історія становлення Збройних Сил України»

Під такою темою пройшов урок мужності  у 7-А класі 6 грудня 2022 року. 24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про військові формування в Україні», якою визначила: «підпорядкувати всі військові формування, дислоковані на території України, Верховній Раді України; урядові України приступити до створення Збройних Сил України».

Це було одне з найпотужніших військ у Європі, оснащене ядерною зброєю та відносно сучасними зразками озброєння та військової техніки. Але, на жаль, на 1991-1996 роки припадає реалізація ядерного роззброєння України. Це була одна з найвизначніших подій, оскільки вперше в історії людства держава добровільно відмовилася від володіння ядерною зброєю.

Після перемоги Євромайдану в 2014 році росія розпочала проти України військову агресію. Всі ми пам’ятаємо ранок 22 лютого 2022 року, коли почалася війна. Але завдяки ЗСУ ми непереможні. Головнокомандувач Збройних Сил України, Валерій Залужний, за оцінками експертів є найкращим головнокомандувачем в світі. Багато країн вже надсилають до нас своїх представників і військових, щоб навчитися вести війну. Безліч експертів досліджують стратегії і способи, якими наші герої ведуть війну. Україна переможе! Жоден українець не сумнівається в цьому.

Класний керівник 7-А класу Андрицька Ю.Р.

Поділитися публікацією: