Мій улюблений світ без насильства

Дитячі очі чисті, щирі

В них видно наміри й думки,

Вони хоч чорні, сині, сірі

Бувають радісні й сумні.

Мабуть, радісними є очі дітей, коли у них щасливе дитинство, коли ніщо не пригнічує і не турбує. А сумними – коли діти зазнають страждань, принижень.  На жаль, ми живемо у світі де, існує таке негативне явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче.

Тож, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» та з метою запобігання цього явища, в 4-Б класі було проведено виховну справу на тему: «Мій улюблений світ без насильства». Учні переглянули презентацію про види і прояви насильства і склали із своїх символічних долоньок коло «STOP НАСИЛЬСТВО!!!» Разом з вчителем діти підсумували почуте і створили пам’ятку «Як вберегтися від насильства».

Учні зробили висновок, що треба викинути із своїх сердець ненависть, зверхність, байдужість. І тоді  вас, щирих, добрих, сердечних всі любитимуть і поважатимуть, і світ стане кращим без насилля.

Класний керівник 4-Б класу: Сірякова О.В.