#ТижденьДуховності2023 #НПВБуковини2023

 Сторінками  священної Книги

… Я сповнююсь поваги до людей

І суть їх пізнаю. Хай не одразу…

Ця книга вічна – мудрості музей,

То ж в ній не оминаю жодну фразу.

Наталія ПОГРЕБНЯК

У  рамках Тижня    духовності в Новоселицькому ліцеї №1 відбувся виховний захід « Сторінками священної книги» в форматі літературної подорожі з учнями 5 -А класу. Метою заходу було: розкрити учням зміст поняття «Біблія», познайомити з її структурою, основним змістом та Заповідями;  сприяти усвідомленню учнями унікальності Біблії; розвивати в учнів уміння аналізувати Слово Боже; виховувати бажання читати Біблію та прагнення жити у відповідності з християнськими цінностями  та Божими Заповідями; виховувати чисті моральні почуття.  Біблія – найвідоміша і найпоширеніша у світі книга. Це ціла бібліотека. Біблія — це подарунок від Бога. У цій книзі записано те, про що ми ніколи б не дізналися без неї. І перекладена вона на понад   2800 мов. А читання цієї духовної книги має стати для нас щоденною потребою. Для наших часів стало характерним усе зростаюче зацікавлення християн  Біблією – книгою Книг.

Під час дійства діти мали змогу поринути в світ книги, яка не тільки вчить , як правильно жити у житті, але й допомагає кожному у важку хвилину. Мандруючи «Сторінками священної книги», пригадати, де, коли і ким вона творилась, для чого призначена, які моральні уроки з неї кожен може винести для себе. Також до спілкування долучилася шкільний бібліотекар -Валентина Дмитрівна, яка привернути увагу учнів  до Божих Заповідей, адже це моральні закони, за якими повинен жити кожен християнин. Це, свого роду, найвірніших дороговказ до Божого Царства, до щасливої вічності в ньому. Діти  висловлювали свої думки, своє бачення, зачитували епізоди біблійних притч та ділилися своїми враженнями від пізнаваного. Також учні розповіли, яка для них є найважливіша заповідь  у житті; вони  переконались, що Біблія – унікальна книга, яка пройшла крізь тисячоліття і яка у рейтингах найпопулярніших книжок. Вона завжди посідала та посідатиме почесне місце.

На завершення духовного заходу  діти акцентували увагу на тому, що Українська держава переживає дуже складні часи. Триває війна. Гинуть найкращі сини українського народу, відстоюючи нашу незалежність, звертаємося до всіх : знайдіть хвилину, візьміть  до рук Священну книгу та  помоліться за всіх тих, хто боронить нашу країну…

Вчитель зарубіжної літератури: Тетяна Дідух-Бойчук

та  шкільний бібліотекар Валентина Луник

Новоселицького ліцею №1