Ми хочемо, щоб ви це знали…

Формування громадянина – патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, який здатний побудувати суспільство – один із пріоритетних напрямів нашої роботи , бо повага до своєї Вітчизни починається не тільки з рідного слова, історії, а й самого себе. Цей складний і тривалий процес передбачає цілий комплекс організаційних, поетапних,  психологічних, творчих та  виховних заходів.

Ми, учні 10 класу Новоселицького ліцею №1 разом  з класним керівником Дідух-Бойчук Тетяною Георгіївною,  працюючи над ІІ частиною  класного  проєкту «Міста-герої України»  з героїко-патріотичного виховання,   в рамках  загальношкільного проєкту «Крок до зірок» вирішили втілити його в життя, сприяти й надалі  вихованню почуття патріотизму, любові до своєї держави, відповідальності  перед нею.  З метою поширення знань усі учні класу, навіть ті, хто за межами держави,  взяли участь в роботі над проєктом та підготували цікаві та вражаючі розповіді, інформаційні листи,  відеоролики та презентації про міста-герої  нашої неньки України, про їхні визначні місця, видатних людей та про те, що кожен українець зобовʼязаний знати…

Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів, Буча, Ірпінь, Миколаїв, Охтирка – міста, котрі назавжди ввійдуть в колиску української незламності, в історію незалежної держави…і список українських міст буде продовжено…

«Мі́сто-геро́й Украї́ни» — почесна відзнака, встановлена Президентом України 6 березня 2022 року для відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України.

На завершення хочемо сказати: працюючи над проєктом  ми багато чого дізналися цікавого, нового, повчального…що допоможе нам надалі у житті. Адже таким чином, виховання громадянськості й патріотизму виявляється через любов до своєї країни, відданість їй, в усвідомленому бажанні та готовності стати на захист Вітчизни за прикладом наших героїв.

Будьте патріотами, шануйте й бережіть свою державу !!! Віримо, що Господь почує наші спільні молитви. Перемога буде за нами! Слава Україні!

 

Учениці 10 класу: Маруся Чиженко , Еріка Русой