ПЛЕКАЙМО РІДНУ МОВУ!

Міжнародний день рідної мови (Міжнародний день материнської мови) – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня – 17 листопада 1999 року в Парижі.

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» – писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

До відзначення цієї непересічної дати долучилися й здобувачі освіти Новоселицького ліцею №1. Так, Уляною ЖИТАРЮК, вчителькою української мови та літератури та Валерією ГУЦУЛЯК, вчителькою початкових класів, за участю бібліотекаря ліцею Валентини ЛУНИК організовано та проведено бібліотечні уроки «Творилась віки українська мова». В ході спілкування обговорено важливість мови, як ознаки культурної належності людини, її ідентичності та національної історії. Діти почули і обговорили крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей, читали книжки рідною мовою. Учні протягом усього часу демонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

Уроки супроводжувалися тематичною книжковою експозицією.

#МояМатеринськаМова

Поділитися публікацією: