«Івасюк – творець спадщини української ідентичності!»

#Івасюку75 #вихованняБуковини #НПВБуковини2024

4 березня — день народження Володимира Івасюка, геніального композитора та співака, який зробив українську естраду відомою на весь світ.

З цієї нагоди 20 лютого 2024 року у 7-А класі Новоселицького ліцею №1 був проведений виховний захід “Івасюк – творець спадщини української ідентичності”.

Захід почався зі знайомства учнів із біографією Володимира Івасюка. Діти дізналися про цікаві факти з життя та творчості Володимира, а саме: народився у мальовничому куточку Чернівецької області м. Кіцмань в сім’ї вчителів Михайла та Софії Івасюків, де цінувалися українські традиції. Знайомство з музичними досягненнями Івасюка почалося з розповіді про його участь у фестивалі “Червона рута”, де він став переможцем та отримав загальнонаціональне визнання.

Основною частиною заходу була прослуховування та обговорення популярних пісень Івасюка, таких як “Червона рута”, “Водограй”, “Я піду в далекі гори” та інші. Учні з цікавістю слухали тексти пісень, обговорювали їх значення та роль у відтворенні національної ідентичності. Важливим елементом заходу була інтерактивна частина-флешмоб, під час якої учні виконували пісні Івасюка та обмінювалися своїми враженнями.

Додатково, було проведено групову дискусію щодо впливу творчості Івасюка на формування гідності, національної свідомості та патріотизму серед молодого покоління. Учасники заходу активно висловлювали свої думки та обговорювали, як можна втілити уроки ідентичності, які вони здобули з творчості Володимира Івасюка, у своєму житті.

Івасюк творив не лише музику а й спадщину української ідентичності. Його творчість вчить нас гордитися своєю культурою, мовою та історією. Він залишився в пам’яті поколінь як творець, який надав сучасній музиці глибину і високі цінності, які пробуджують почуття патріотизму та національної гордості у кожному українці.

Класний керівник 7-А класу Людмила Лютик