Професійні військові потрібні…

Кожного дня у світі з’являються нові професії, які потребують високоякісних спеціалістів, креативного підходу до справи та супер свіжих знань в різних областях. Причому методи та інструменти, необхідні для виконання певних обов’язків, розвиваються, поліпшуються та оновлюються майже щодня.

Ми – нинішні випускники 2024 року… незабаром завершиться  навчальний рік, який говорить нам про те, що потрібно вже думати про свій вибір у житті, про майбутню професію… А що робити випускникам, на який ринок праці орієнтуватись? Чи доцільно обирати професії, які, на сьогодні, втратили значимість, адже в Україні триває війна. І, напевно, потрібно направити нам, одинадцятикласникам всі свої знання, бажання, власну гідність та патріотизм на захист нашої країни та здобути таку професію, яка би забезпечила відбудову нашої країни у всіх напрямках. Тому, відповідно до загальних змін в нашій державі, а також враховуючи наслідки втручання агресора, ми вирішили дізнатися, які професії будуть популярними в найближчому майбутньому в Україні, адже попит на деякі професії з’явиться вперше, зокрема і на ті, які потребуватимуть концептуально нових навичок, адже ми  також працюємо з проєктом в напрямку профорієнтаційного виховання « Обери професію – забезпеч майбутнє…».

Так  група учнів 11 класу Новоселицького ліцею №1 в рамках  профорієнтаційної роботи, і в рамках проєкту класу   вирішили завітати в гості до  відділення рекрутингу та комплектування 4 відділу Чернівецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де  старший інструктор відділення рекрутингу та комплектування сержант Кудринецький Микола Миколайович, ТВО начальника відділення рекрутингу та комплектування старший лейтенант Блейбер Дмитро  Михайлович ,  розповіли про професії військових , про середні та вищі заклади освіти, де можна оволодіти   професією свого майбутнього, адже попит на них збільшується, а інтелект військових  завжди буде в пріоритеті. Таким чином інженери, «айтівці», економісти, дизайнери, маркетологи (не забуваємо про інформаційну війну), які втратили роботу, зможуть знайти себе в новітній армії. Тепер ліцеїсти точно переконалися, що без потужної та професійної армії не зможемо мати майбутнього . Також очевидно, що основу системи безпеки мають складати професійні військові. Отже, фах треба обирати за покликанням, бо престижність будь-якої праці визначає майстерність і наснаженість людини, що її виконує.

Класний керівник : Тетяна Дідух- Бойчук