Тернистими шляхами долі

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття.

І голос твій нам душі окриля…

Василь Симоненко

Березень, за традицією, розпочинається Шевченківським тижнем. Тож вшанування Великого Кобзаря – гідний привід для педагогів та їх вихованців згадати Пророка України шляхом проведення цікавих виховних справ з метою ширшого ознайомлення з маловідомими сторінками непростого життя поета, його самобутнім світоглядом, неповторністю художньої творчості, задля становлення національної свідомості шкільної молоді, усвідомлення величі культури рідної держави.

Саме тому у 8-Б класі відбувся  біографічний калейдоскоп на тему: «Тернистими шляхами долі», під час  якого учні переглянули  презентацію, підготовлену заздалегідь вчителем української літератури Підлісною Н.О. та мали змогу дізнатися про тернистий шлях великого генія. Восьмикласники ділилися враженнями від почутого та аналізували твори, які відтворили його нелегкий шлях.

Хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка. Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря. Бо він – це наша душа, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого народу. І тому ми здолаємо всі негаразди сьогодення, і життя наше наповниться теплом, щастям, спокоєм, хлібом і квітами. І в тому щасті ти, Тарасе, будеш вічним, як сонце над землею.

Класний керівник 8-Б класу:

Одажіу Р.Г