У сучасному світі є безліч спокус, особливо в інтернет-просторі. Це світ в якому ми забуваємо про час, бо він біжить з неабиякою швидкістю.

Аби убезпечити дітей від негативного впливу інтернет-сторінок у 6-А класі Новоселицького ліцею №1 була проведена виховна справа «Кібербулінг: блокуй, повідомляй, телефонуй!»

Тому, з профілактичною бесідою до шестикласників завітала соціальний педагог ліцею Кочервей Крістіна, яка розповіла дітям про види кібербулінгу та відповідальністю, яка наступає за психологічне  насильство. Під час виховної справи діти переглянули мультфільм про безпеку дітей онлайн, ознайомилися із основними принципами кібергігієни та спробували себе в ролі консультантів у грі з кібербезпеки.

Класний керівник наголосила, що можливість самостверджуватися за рахунок когось – це, в першу чергу, прихована неспроможність і слабкість людини, особливо коли вона ховаються за лаштунками соцмереж, а вже потім сумнівний авторитет серед однолітків.

Ми закликаємо не бути байдужими до цієї проблеми, адже навіть поодинокий випадок кібербулінгу залишає глибокий емоційний слід на все життя.

Наталія Підлісна, класний керівник 6-А класу.