„Не професія обирає людину, а людина професію!”

Відомо, що у світі існує безліч професій, їх налічується близько 50 тисяч. Деякі з професій зникають, на зміну їм приходять нові.

Як же зорієнтуватися серед цієї кількості? Як знайти  серед тисяч ту єдину, яка стане справою всього життя? Що ж означає саме поняття професія,  які типи професій існує та багато інших деталей про професії дізналися учні 6-А класу Новоселицького ліцею №1 на виховній справі «В житті є тисяча професій, одна із них твоя».

Шестикласники дізналися про класифікацію професій, окреслили професійно важливі якості кожного типу професій. Під час виховної справи  діти вгадували професії за описом та фото, пригадували професії відомих українських постатей, розгадували ребуси та визначали перелік професій «майбутнього».

Учні дізналися чимало нового про широкий світ професій. І ким би вони не мріяли стати, яку б професію не обрали, найголовніше – вони усвідомили: кожен повинен добре знати свою справу, виконувати її чесно та сумлінно.

Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість, моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.

Класний керівник, Наталія Підлісна