В здоровому тілі – здоровий дух

Безцінний скарб,

Що ми здоров’ям звемо

Із юних літ нам треба берегти,

Адже нічого більше нам не треба,

Щоб тільки всі здорові були ми!

Здоров’я школярів багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і практичних навичок, які сприяють збереженню здоров’я. На даний момент школа відіграє велику роль у розвитку здоров’я дитини, її ставлення до свого здоров’я, реальних дій і вчинків, які створюють умови для набуття здорового способу життя.

На сучасному етапі розвитку суспільства пріоритетним напрямом виховного процесу є формування у всіх учасників освітнього процесу моральних цінностей, що виробила цивілізація протягом тисячоліть свого існування. Здоров’я дітей – основа розвитку держави. Тому саме медичні аспекти збереження здоров’я мають істотно більше значення в дитинстві, ніж у подальших вікових групах. А негативні тенденції істотно впливають на ефективність освітнього процесу.

Саме тому восьмикласники протягом року в рамках загальношкільного проєкту «З Україною в серці» працювали над проєктом «В здоровому тілі – здоровий дух».

Метою даного проєкту було: дослідити напрями формування здорового способу життя підлітків, підвищувати інформованість учасників освітнього процесу про  здоровий спосіб життя, мотивувати бажання зміцнювати своє здоров’я і здоров’я оточуючих, попередження підлітків про негативний вплив на стан здоров’я людини шкідливих звичок, виховувати любов до життя, до навколишнього світу, до людей.

Учні працювали в творчих группах «Дослідники», «Кулінари», «Активісти». Разом з вчителем Чулейом С.В. та класним керівником створили у класі спортивний куточок, організовували рухливі ігри під час перерв, пікніки, під час яких вживали корисну їжу.

Працюючи над проєктом, учні дізналися багато корисної інформації, яку зможуть використати у повсякденному житті, отримали допомогу у профілактиці зміцнення здоров’я та формуванні культури здоров’я через різноманітні види виховної діяльності.

У нашому житті є багато проблем, що завдають шкоди здоров’ю. Але потрібно пам’ятати, що все залежить від людини. Здорова людина завжди усміхнена, весела і життєрадісна. Тож і ми Вам бажаємо міцного здоров’я та гарного настрою!

Творча група учнів 8-Б класу: Одажіу Р.Г.

Поділитися публікацією: