Що означає бути громадянином своєї держави

«Одіссей поспішав до каменів своєї Ітаки не менше, ніж Агамемнон — до гордих стін Мікен, адже люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона батьківщина»

(Сенека)

Бути громадянином означає бути відповідальним за долю країни. Під громадянськістю розуміється уміння берегти свою країну. Кожна людина зобов’язана виконувати свій громадянський обов’язок. У громадян України є обов’язок любити країну, захищати її, поважати її символи, культуру, мову, традиції.

Саме тому в рамках декади громадянської освіти у 8-Б класі  відбулась гра-вікторина «Що означає бути громадянином своєї держави», метою якої було визначити значення понять «громадянин»,  «громадянський обов’язок»,  «громадянські якості», «громадянські почуття», розвивати в учнів почуття відповідальності, як громадянина України, вміння оцінювати власні вчинки та вчинки інших з погляду їх суспільної значущості, виховувати почуття гідності та поваги до своєї Батьківщини.

Пам’ятайте! Почуття любові до Батьківщини починається з кожного з нас, з наших невеличких справ на благо свого міста, села, вулиці, школи.

Класний керівник 8-Б класу Одажіу Р.Г.

Поділитися публікацією: