Що означає бути громадянином своєї держави

«Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може»

Д. Байрон

У сучасному світі існує багато держав. Всі вони пройшли шлях історичного розвитку. Українська держава має свою історію. Сьогодні наше суспільство і держава переживають важкі часи. Триває становлення української незалежної держави.

Громадянство — це стійкий політичний правовий зв’язок людини з державою. Бути громадянином — значить користуватися певними правами і нести необхідні обов’язки по відношенню до своєї держави. Ці права та обов’язки визначено в Основному Законі країни — Конституції.

В межах декади громадянської освіти, 21 травня 2024 року в 7-А класі відбулася гра-вікторина «Що означає бути громадянином своєї держави».

Метою заходу було  визначити значення понять «громадянин»,  «громадянський обов’язок»,  «громадянські якості», «громадянські почуття»; розвивати в учнів почуття відповідальності, як громадянина України; вміння оцінювати власні вчинки та вчинки інших з погляду їх суспільної   значущості; виховувати почуття гідності та поваги до своєї Батьківщини.

На кожного громадянина України сьогодні покладаються важкі і складні завдання, а громадяни України – це кожен з нас, це люди, які живуть в Україні та ті, які підтримують державу з різних куточків Землі та є патріотами своєї держави.

Лютик Людмила, класний керівник 7-А класу

Поділитися публікацією: