#вихованняБуковини2024 #НПВБуковини2024

З нагоди початку нового навчального 2024/2025 року з метою попередження дитячого дорожньо – транспортного травматизму і збереження життя та здоров’я дітей з 02.09.24 по 30.09.24 року проводився місячник безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!».

Дотримання правил дорожнього руху – один з головних компонентів збереження життя і здоров’я дітей. У рамках місячника «Увага! Діти на дорозі!» в школі було організовано і проведено ряд заходів, спрямованих на вивчення правил, дотримання безпеки життєдіяльності під час дороги з дому до школи і навпаки.

Особлива увага була звернена на спілкування з дітьми молодших класів, оскільки саме в цьому віці в дітей формуються не лише основи безпечної поведінки на дорозі і вулицях, а й правосвідомості загалом.

А розпочався місячник єдиним уроком безпеки в класах, основною метою проведених уроків було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація  основних правил безпечної життєдіяльності серед здобувачів освіти;  розвиток  в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування  гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення в школярів співчуття, бажання допомогти.

Протягом місяця в класах пройшли:

ВС «Знаки дорожні завчи до ладу, щоб не потрапити раптом в біду!»;

ВС «Правила дорожнього руху – твоя безпека»;

ВС «Увага, діти на дорозі»;

ВС «Правила дорожнього руху – твоя безпека»;

Вікторини «Знавці правил дорожнього руху»;

Урок  «Знаю, вмію, врятую» з вивченням  основ  надання долікарської допомоги»;

Єдиний урок з безпеки руху із залученням представників Управління Національної поліції  ( Роман ГУЦУ, Віталій ЛЯХ).

Успішно пройшов конкурс малюнків «Правила дорожнього руху», серед учнів 2-3-х класів та виставка стіннівок «Правила дорожнього руху – твоя безпека», яку підготували учні 5-6 класів.

З 02.09.2024 по 06.09.2024 року було проведено  класні батьківські збори на тему «Безпека дорожнього руху. Світловідбиваючі елементи для дітей», на яких класні керівники інформували батьків про факти ДТП з дітьми, причини та можливість їх уникнення.

Місячник закінчився, але робота з вивчення правил дорожнього руху продовжується, адже безпека життєдіяльності є однією з головних умов існування людини.

Поділитися публікацією: