#Всеукраїнський_день_бібліотек Літературний бенкет…

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам’ять і мудрість народу. А той , хто працює в ній — провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників та каталогів. Так учні 5-Б класу Новоселицького ліцею №1 вирішили влаштувати літературний бенкет разом зі шкільним бібліотекарем, Валентиною Дмитрівною, напередодні знаменної дати. Метою якого було: повторити вивчені казки, розкрити значення творів у житті кожної людини, у  яких вигадка і фантазія служать засобом вираження суджень народу про життя;  навчати дітей слухати і  бачити, формувати оцінні судження; розвивати їх  зорову і слухову пам’ять,  довільну увагу, спостережливість,  сприяти розвитку, етичних та естетичних почуттів, розвивати акторські здібності,  заохочувати до корисних справ; прищеплювати любов до читання ; створити атмосферу радості і насолоди від творчості; виховувати прагнення до добра і справедливості виховувати бажання допомагати один одному,  вчити відрізняти добре від поганого.

   Під час дійства учні мали змогу розповісти та обговорити улюблену книжку та її героя, який допомагає пізнати світ краще. Родзинкою бенкету стала творчість дітей, де кожен з них мав змогу намалювати, показати свого улюбленого персонажа твору. Атмосфера була неймовірна!

   До речі, Всеукраїнський день бібліотек — відмінний привід дізнатися, що з новинок з’явилося в фондах, або сходити в бібліотеку та взяти улюблену книгу.

Тетяна Дідух-Бойчук, класний керівник

Поділитися публікацією: