#Дякую_Захисникам_України #НПВБуковини2024

Герої нескореної України…

«Живе лиш той, хто не живе для себе,

Хто для других виборює життя.»

В. Симоненко

   У  рамках тижня героїко-патріотичного та військового виховання в 5-Б  класі Новоселицького ліцею №1 було проведено виховну справу на тему: «Герої нескореної України…» Метою заходу було:  формувати в учнів розуміння єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу, сприяти усвідомлення учнями спільності інтересів усіх громадян держави в розбудові України, виховувати повагу до українських захисників землі, до історичного минулого своєї держави; формувати почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину.

     Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти нашої держави. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. 1 жовтня ми відзначатимемо День захисника України. День наших героїв, які ніколи не вмирають!

     Під час заходу учні  мали змогу поринути в світ історії, згадати про захисників нашої країни ще з часів її становлення, висловити свої роздуми щодо нашого сьогодення. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів-захисників, хто віддав своє життя за майбутнє, за свободу нашої країни.    Українці у всі часи понад усе цінували свою свободу… Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у нинішньому тисячолітті.

    Цей захід викликає у дітей співчуття за тих Ангелів, які загинули, боронивши нашу державу, за правду та свободу українського народу. Разом з усіма українцями попросили Пресвяту Богородицю подарувати мир Україні та захистити її кордони від ворогів.

    На завершення заходу діти вшанували пам’ять героїв-випускників нашої школи покладання живих квітів.

Класний керівник  Тетяна Дідух-Бойчук

Поділитися публікацією: