Похилий вік — це зовсім не старий! Це мудрий, працьовитий і потрібний… Коли в душі, ще зовсім молодий. Лиш тільки скроні, мають колір срібний.

1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку.  З нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана в 3-А та 3-Б класах пройшла година шани «Мудрі й багаті літами» з метою виховання любові, турботливого й шанобливого ставлення до літніх людей.

         Діти зустрілися з прекрасним педагогом, чуйною людиною, чудовою бабусею Пазяк Лідією Григорівною. Вона розповіла про те, що теж навчалася в нашому ліцеї (тоді – це середня школа №1), а потім почала працювати в рідній школі. Учні із захопленням слухали розповідь вчительки про цікаві моменти із шкільного життя їхніх татусів та матусь, братиків і сестричок, яких навчала й навчає Лідія Григорівна. З теплотою і ніжністю розказала вона  про своїх онуків, яких  дуже любить. 

       Насамкінець, третьокласники із задоволенням розповідали й про своїх дідусів та бабусь.  Діти зрозуміли, що до них, рідненьких, треба ставитись більш уважно, частіше розвеселяти та радувати їх, адже, спілкування для них – найбільший прояв уваги, а побутова допомога додає життєвого стимулу.     

     Тому, треба бути чуйними у ставленні до всіх людей похилого віку, поважати їх, допомагати, шанувати, робити їм добро. Чим довше житимуть бабусі і дідусі, тим більше мудрості і душевної теплоти вкладуть вони у серце своїх любих онуків.                                                                                                                            

Класні керівники 3-іх класів: Галина Горбатюк, Ірина Чебан, шкільна бібліотекарка Валентина Луник

Поділитися публікацією: