Спільний захід «Вмій дружно жити з книжкою»

Бібліотека – море книг,

Бібліотека – храм науки…

Переступайте наш поріг,

Беріть скарби нетлінні в рук  Кожна дитина  вчиться пізнавати світ через читання книг  та спілкування з однокласниками. Необхідні навички для комунікації діти можуть набути на практиці з розвитку читацьких умінь та перегляду художньої літератури.
       30 вересня відзначається Всеукраїнський  день бібліотек. З цієї нагоди у бібліотеці Новоселицького ліцею з 1-Б класом було проведено спільний захід з психологом «Вмій дружно жити з книжкою». Метою заходу було: сприяти адаптації  та соціалізації учнів класу; попередження булінгу через підвищення рівня емоційного інтелекту; прививання любові та поваги до книги;  ознайомлення з правилами поведінки з книгою.

        Бібліотекар розповіла про правила поведінки у бібліотеці та з книжкою. Також ознайомила з способом догляду за старенькими книжками, а учні в свою чергу подарували нові книжечки бібліотеці, щоб дітки з інших класів могли насолоджуватися читанням різної літератури.

         Практичний психолог провела вправи, де учні розповідали про себе, знайомились один з одним. Зробили нейровправи, які сприяють поліпшенню пам’яті, дають додаткову енергію і підвищують здатність нашого мозку до будь-якої роботи мислення.

    Результат даного заходу – це отримані навики користування книжками бібліотеки, маса задоволення та позитивні емоцій під час комунікації у колективі.

Бібліотекар                          Валентина ЛУНІК

Практичний психолог        Ірина УНГУРЯН

Класний керівник               Валерія ГУЦУЛЯК

Поділитися публікацією: