Читання – це один із витоків мислення й розумового розвитку.                                                                                    В. О. Сухомлинський

Читання відіграє важливу роль в житті дітей . Книга не тільки служить містком до нових світів, які насичені пригодами і чудесами, книга бере активну участь у розвитку дитини. Вона  збагачує мовлення, насичує  новими знаннями. Читання  стимулює  розумовий розвиток , що  спонукає  активно думати. Дитині стає легше висловити думку, а значить, спілкуватись з оточуючими.

    В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек разом зі шкільним бібліотекарем Валентиною Дмитрівною у 4-Б класі  пройшов

круглий стіл “Розвивай свій розум — читай”. Метою такого заходу було залучити дітей до активного читання книг .  Бібліотекар  ознайомила дітей з новинками літератури. Які  книжки читати , щоб стимулювали уяву, логіку, критичне мислення та творчість.

  Також  до круглого  столу  долучився  шкільний  психолог Ірина Олексіївна. Нею  було проведено кілька цікавих нейровправ  для розвитку  комунікативних та читацьких навичок.

      Від проведеного заходу діти отримали заряд енергії і мотивацію  до читання.

 Класний керівник 4- Б класу  Людмила КОДР, шкільний бібліотекар  Валентина  ЛУНИК

Поділитися публікацією: