Відкриття нових світів через книжки

Бібліотека –книги храм.
І знань безмежне море і надія.
Палкий вогонь незгасних поривань,
Що наше серце й душу гріє.

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Читаюча шкільна родина-стратегічне завдання бібліотеки» до шкільної бібліотеки завітали учні 9-Б класу Новоселицького ліцею№ 1 на читацьку мандрівку на тему: «Відкриття нових світів через книжки». Мета якої залучити учнів до читання, виховувати любов до книги і бережливого ставлення до неї.
Саме про книгу йшла мова під час нашої зустрічі. Тут учнів зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Учні дізналися про походження слова «бібліотека», про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні, про правила поводження з книгою, та як потрібно вести себе у бібліотеці, а чого не слід робити. Найцікавішим для дев’ятикласників було читання книжки та обговорення прочитаного з однокласниками.

Луник В. Д. зазначила, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телефони та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та базових знань. А якщо діти хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого.

Усміхнені обличчя учнів та їх слова вдячності, свідчили про те, що їм дуже сподобалась цікава та пізнавальна мандрівка.

Класний керівник 9-Б класу:Одажіу Р.Г. та

шкільний бібліотекар Луник В.

Поділитися публікацією: