У Новоселицькому ліцеї №1 відкрили меморіальну дошку на честь полеглого  Героя – Валентина Тулюлюка

Сьогодні в Новоселицькому ліцеї № 1 відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті та відкриттю меморіальної дошки на честь полеглого захисника – випускника цього навчального закладу Тулюлюка Валентина Володимировича.

Валентин Тулюлюк народився 11 листопада 1981р. в місті Новоселиця. У дитинстві був відомий своєю допитливістю та любов’ю до знань. У 1999 році закінчив Новоселицький ліцей №1, а потім розпочав свою трудову діяльність на посаді лаборанта в цій школі.

Вищу освіту Валентин здобув у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. У 2003 році отримав ступінь бакалавра телекомунікацій, а вже у 2004 році здобув повну вищу освіту за спеціальністю «Інформаційні мережі зв’язку» та кваліфікацію інженера телекомунікацій. Після цього працював у центрі електрозв’язку №4 Чернівецької дирекції ВАТ «Укртелеком», де його кар’єра успішно розвивалася. У 2009 році його було переведено на посаду начальника дільниці технічної експлуатації станційних споруд, а згодом, у 2011 році, — на посаду інженера електрозв’язку.

З початком війни Валентин прийняв рішення захищати свою країну. Він вступив на службу у 81 окрему аеромобільну бригаду, де проявив себе як відповідальний і хоробрий військовослужбовець. Завдяки своїм знанням і досвіду, він був призначений командиром лінійно-кабельного відділення зв’язку взводу зв’язку 1 аеромобільного батальйону військової частини А2120.

Під час виконання бойового завдання з оборони територіальної цілісності України та відсічі збройної агресії російської федерації Валентин Тулюлюк зник безвісти в районі бойових дій біля населеного пункту Білогорівка, Сіверськодонецького району Луганської області. Згодом він був визнаний загиблим під час виконання свого обов’язку перед Батьківщиною.

Його пам’ятатимуть не лише як талановитого інженера, але й як мужнього захисника, який віддав своє життя за мир і свободу України. Він залишив після себе світлу пам’ять у серцях близьких, друзів та колег.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, знайомі, педагоги, представники влади та військовослужбовці, які висловили щиру вдячність матері полеглого захисника за те, що виховала справжнього патріота своєї Батьківщини, який віддав за неї найцінніше – своє життя.

Право відкрити меморіальну дошку було надано родині Героя – матері Лідії Михайлівні та сестрі Надії Ярославівні. Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака. Присутні, схиливши голови у хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Тулюлюку Валентину, Лузʼянову Юрію, Чупаку Валентину, Годнюку Сергію, Пульбергу Богдану та всім воїнам, загиблим у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Добра, світла пам’ять про Героїв і вдячність за їх подвиг назавжди залишиться в наших серцях. Вічна пам’ять Захисникам України! Ніколи не забудемо…

Поділитися публікацією: