НУШ В ДІЇ: ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК БЕЗПЕКИ НА УРОКАХ “З.Б.Д.”

Вже третій рік, в рамках концепції “Нова українська школа”, в закладах освіти України реалізується новий інтегрований навчальний предмет “Здоров’я. Безпека. Добробут”.

Основною метою дисципліни, як складника соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі, є розвиток особистості учнів/учениць, яка здатна до самоусвідомлення, гармонійної соціальної і міжособистісної взаємодії, спрямованої на збереження власного здоров’я та здоров’я інших осіб, дбає про безпеку, виявляє підприємливість та професійну зорієнтованість для забезпечення власного і суспільного добробуту. Крім того, предмет максимально спрямований на застосування практичний навичок в дії. 

З метою формування в здобувачів освіти навичок безпеки у 6-А класі (вчитель – Росина ОДАЖІУ) відбувся нестандартний, творчий, урок на тему “Пожежна безпека. Причини виникнення пожеж та їх профілактика. Дії в разі виникнення пожежі”.

В ході уроку учні та учениці розглянули умови й причини виникнення пожеж, принципи запобігання та гасіння пожеж; розвивали поняття про способи гасіння невеликих пожеж, особливості гасіння електроприладів, захист органів дихання під час пожежі; виховували в собі бережливе ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих.

 

Поділитися публікацією:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.