«Хліб – це будні й свята, хліб – це життя»

Ми не можемо уявити своє життя без хліба. В народі кажуть «Хліб усьому голова», «Хліб – сила й могутність держави». Отож виховання шанобливого ставлення до хліба та повага до праці аграріїв і хлібопекарів – основна мета заходу, який був проведений в 7-Б класі Новоселицького ліцею №1, присвячений до відзначення 16 жовтня  Всесвітнього Дня хліба.

       Під час спілкування  учні дізналися про традиції хліборобства в Україні, історію випікання хліба та різноманітність хлібобулочних виробів у світі. Також семикласники здійснили онлайн-екскурсію до Музею хліба національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, організували виставку хлібобулочних виробів, підготували повідомлення про історію виникнення хліба, дізналися про перші спроби селекції зернових та традиції випікання святково-обрядового хліба, згадали й про голодомор 1932-33 років. На завершення учні взяли участь в  інтерактивному конкурсі прислів’їв і приказок про хліб та скуштували смачну випічку.

        Захід досягнув своєї мети: учні усвідомили значення хліба як символ добробуту та задумалися про те, як важливо цінувати працю людей, які щодня турбуються про хліб на нашому столі.

Яна Дисар, класний керівник 7-Б класу

Поділитися публікацією:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.