Читання з передбаченням, яке вчить бути добрими

 Наші діти всі дуже люблять фантазувати і щось вигадувати. Саме тому сьогодні з учнями 2-Б класу було проведено читання з передбаченням за казкою Ірен Роздобудько «Дикі образи дикообраза».

       Під час виховної справи ми прослухали аудіоказку і підняли тему толерантності і толерантного ставлення до інших. Казка не велика, цікава і повчальна. Під час її обговорення ми звернутися до життєвого досвіду дітей, обговорили ставлення інших тварин до головного героя дикообраза.

        Учні висловили свої позиції та думки про героїв казки,  передбачили можливий розвиток подальших подій і зробили висновок, що толерантність – це саме те, чого так не вистачає сьогодні людям: терпіння, терпимості, розуміння, дружнього ставлення, адекватного сприйняття інших, не таких як ти.  Після обговорення учні розмалювали дикообраза і написали свої слова підтримки головному герою казки, якого всі ображали і не сприймали.

     Саме такі заняття вчать дітей доброти, толерантності та вмінню спостерігати за навколишнім світом і пізнавати його глибше.

Класний керівник: Оксана Сірякова

Поділитися публікацією: