Майстер-клас «Декорування яєць до Великодніх свят»

Писанка – одна із стародавніх форм українського народного мистецтва, у якому  наші пращури втілювали свої прагнення та віру.

Напередодні Великодніх свят учні 8-Б класу в рамках обласної Великодньої кампанії #ПисанкаChallenge2024 провели майстер клас «Декорування яєць до Великодніх свят».

Під час заходу учні дізналися про види писанок, техніку виконання кожної писанки та кожен спробував за допомогою писачка та воску розфарбувати великодню писанку.

У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, восьмикласники ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Жоден не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки. Найцікавішим для учасників виявився процес знімання воску з яєць, адже під вогнем свічок розквітли золотаво-червоні орнаменти на їхніх писанках.

Тож з нагоди наближення світлого свята ми щиро вітаємо усіх з Великоднем!Терпіння, спокою і мудрості!Миру і злагоди у наших домівках  та у нашій державі!Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Класний керівник 8-Б класу: Одажіу Р.Г.

Поділитися публікацією: