#ПисанкаChallenge2024

Майстер-клас «Йде Великдень до нас з писанками»

Весна в Україні. Розцвітає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята, і беруться українці за прадавнє мистецтво розписування писанок – символу Великодня, символу Весни, символу Вічності життя.

У рамках тижня «Пасхальне диво» та обласної Великодньої кампанії #ПисанкаChallenge2024 у 5-Б класі Новоселицького ліцею №1 відбувся  майстер-клас з виготовлення писанок «Йде Великдень до нас з писанками», який провела вчителька технологій Ірина Процюк.

Мета заходу – розширити і поглибити знання п’ятикласників про найдавніше свято, традиції українців щодо святкування Великодня; ознайомити із символікою знаків на писанках; виховувати любов до нашого народу, його традицій, минулого і сучасного.

У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, учні навчилися творити писанки. Жоден п’ятикласник не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки. Найцікавішим для дітей виявився процес знімання воску з яєць, адже під такою оболонкою приховувались усі фантазії.

Українська писанка – це багатовікова традиція нашого народу. В цьому майстер-класі діти дізналися що таке писанка, яка різниця між писанкою та крашанкою, які є ще види фарбування яєць та чому саме писанка є оберегом. Також дізнались про музеї, які є на території України та Європи.

Створені Великодні писанки стануть окрасою кожної оселі, а якщо ці писанки зроблені своїми руками, то їх цінність примножується. Розпис писанки завжди індивідуальний, ви обираєте ті візерунки, які символізують ваші бажання на найближчий рік та створюєте власний символ Великодня.

Класний керівник 5-Б класу                Оксана Петрова

Поділитися публікацією: