Писанкарство – старовинне мистецтво наших предків.

Обласна Великодня кампанія

#ПисанкаChallenge2024

У давнину писанка була оберегом, мала обрядове та магічне значення.  Сьогодні вивчення писанкарства важливе для збереження наших коренів, нашого духовного спадку.

У Новоселицькому ліцеї №1 до Великоднього свята за активної участі дітей проходили майстер-класи з виготовлення писанок. Так, у 5-А класі був проведений урок з виготовлення писанок власноруч.

Вчителька Процюк Ірина Іллівна  вчила дітей розписувати писанки. Класний керівник Каптар Євгеній Іванович розповів  дітям  про зміст закодованих символів.

Діти дізналися про те, які є види писанок за способом виготовлення, які інструменти та матеріали потрібні для виготовлення писанки, що означають писанкові візерунки.

Попри війну, тривоги,  ми українці дотримуємось своїх традицій. А одною з найважливіших наших традицій є підготовка до Великодня і розпис писанок.

Дякуємо ЗСУ! З Великодніми святами! Бажаємо, щоб тільки світло, віра та любов панували у вашому домі! Щоб янголи оберігали наші родини, а Христос міцно тримав Вас за руку все життя! Будьте здорові!

Класний керівник  Є. Каптар

Поділитися публікацією: