Тиждень духовно – морального та етичного виховання

Проблема духовно –морального та етичного виховання завжди була актуальною. Як поводитися вдома, в сім’ї, на вулиці, з однолітками?

Здавна український народ ототожнював поняття “мораль” і “виховання”, бо лише про моральну людину говорили, що вона вихована. Ще давньокитайський мислитель і філософ Конфуцій, визначаючи становлення “благородної людини”, підкреслював, що необхідним є дотримання встановлених норм, тому що “людина говорить своїми вчинками, її словам відповідають її справи. У всьому, що вона говорить і робить, керується принципами”

З  09.11- 13.11.2020 р. в гімназії проходив тиждень духовно –морального та етичного виховання, мета якого формування основ етичної культури дітей та учнівської молоді, виховання їх духовних цінностей та художнього смаку.

В рамках тижня було проведено різноманітні заходи.

Класні керівники 1-4 класів провели з учнями виховні справи: «Мова – основа духовного життя нації», «Моя рука ніколи і нікому ні кривди, ні біди не принесе», ««Толерантність. Вчимося жити разом».

Виховну справу «Думати інакше – добре чи погано?» провели класні керівники 5-8 кл. та « Право на захист честі і гідності» – для   9-11 класів.

Учні 3-4 класів підготували цікавий матеріал по людські чесноти та взяли участь у «Конкурсі на кращого читця вірша про мову» та «Конкурсі ребусів та кросвордів про добро», які проводилися в режимі онлайн . До « Онлайн виставки малюнків про толерантність» долучилися учні 1-2 класів.

Весь тиждень працював дитячий кінозал онлайн. Учні 1-4 класів мали можливість переглянути добрі та повчальні мультфільми : «Казочка про добро. Те що повертається», «Корисні підказки. Кругообіг добра в природі», « Подарунок», « Акуратна історія», « Струни», презентації та відеоролики на тему: «Мова – основа духовного життя нації».

Класні керівники 3-іх класів: Горбатюк Г.О., Алтухова І. І., Чебан І. І.