Психолого-педагогічний семінар в дії

 

Педагогічний колектив – це модель, за якою молоді люди формують свої уявлення про колектив дорослих, про способи, прийоми спілкування та взаємодії. Ось чому мета та завдання самовдосконалення, саморозвитку колективу щодо формування толерантного простору, в якому закріпляються атмосфера поваги, доброзичливості та уважного ставлення один до одного, є першорядними у житті навчальної установи. Давно відомо, що особистість формується особистістю, духовність – духовністю, а толерантність – толерантністю. Вчитель мусить бути для учня взірцем у всьому.

Відповідно до плану роботи навчального закладу 12 листопада 2020 року в Новоселицькій гімназіі відбувся психолого-педагогічний семінар на тему: «Толерантність і дискримінація у контексті прав дитини» з метою формування у педагогів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов.

Під час семінару соціальний педагог Саука К.В. розширила знання педагогів про значення терміну «толерантність», «дискримінація», «нетерпимість». Ознайомила із основними міжнародно-правовими актами.

Практичний психолог Збурлюк Н.М. звернула увагу на види дискримінації у школах. Також продемонструвала як відбувається реалізація «Прихованого» навчального плану» через підручники і яку роботу виконують для того, щоб позбавити українські підручники дискримінаційного аспекту. По закінченню семінару педагоги мали змогу обговорити тематику заходу і поділитися своїми пропозиціями.