«ПРАЦЯ – ЦЕ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ»

Завдання профорієнтації в школі полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної  професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення  розвитку професійно важливих якостей особистості.

У рамках загальношкільного проєкту «Крок до зірок» з 14 по 18 грудня 2020 року в Новоселицькій гімназії проводився тиждень профорієнтаційного виховання. Розпочався тиждень з оголошення плану роботи. Протягом тижня класними керівниками проведено виховні справи: 1-4 класи «Професії моїх батьків»;  5-8 класи   «Професії ліквідаторів ЧАЕС»; 9-11 класи «Освіта – це шлях до майбутньої професії».

Цікавим та корисним був рейтинговий конкурс «Рекламний лист», у якому діти висвітлили історію виникнення та актуальність різних професій.

Професія, яка відповідає інтересам і нахилам людини, викликає у неї задоволення. Особиста значущість професії підвищується, якщо вона престижна, має творчий характер, високо оцінюється матеріально.

 

Класний керівник 11 класу  Л. П. Лютик