«А сотню вже зустріли небеса…

В рамках тижня «Герої нашого часу» , до Дня Героїв Небесної Сотні в Новоселицькій гімназії було проведено виховні справи:  «Вони помирали, щоб жила Україна!», «Герої небесної Сотні», «Герої не вмирають…». Метою заходів було  ознайомити учнів із історичним та суспільним значенням Революції гідності, короткими життєписами деяких героїв Небесної Сотні, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, вшанувати героїзм українських захисників і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Також учнівське самоврядування долучилося до проведення щорічної тихої акції «Ангели пам`яті».

Ми вшановуємо пам‘ять героїв різних історичних подій: Битви під Крутами, Голодомору 1932-1933 рр.., Бабиного Яру. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни.

11 лютого 2015 року, Указом Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам`яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам‘ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20 лютого. Загиблих під час Революції Гідності назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес… .

Під час заходу чимало було  сказано щодо подій Революції Гідності. Також діти переглянули уривки документального фільму про Небесну Сотню. Учні  прочитали рядки вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну» біля стенда «Герої Небесної Сотні», закликаючи любити її так, як любили Герої Небесної Сотні!

І на завершення хочеться сказати: «Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!